ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

Παράξενος αγώνας με χιλιάδες πλαστικά παπάκια! (Photos)

Πριν ακόμη μάθουμε να μιλάμε ή να περπατάμε παίζαμε στην μπανιέρα με τα γνωστά κίτρινα πλαστικά παπάκια, δημοφιλή παιχνίδια των μικρών παιδιών ανά τον κόσμο. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, αλλά στις μεγαλύτερες πια ηλικίες, οι Γερμανοί διοργανώνουν κάθε χρόνο τον αγώνα Tübingen Duck Race.


Πάνω από 7.000 κίτρινα πλαστικά παπάκια πέφτουν στον ποταμό Necker, κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, καλύπτοντας σχεδόν την επιφάνεια του νερού, σε μια προσπάθεια να διακριθεί το καθένα ξεχωριστά, φτάνοντας στο τέρμα!


Ο πρωτότυπος διαγωνισμός διαρκεί μία ημέρα και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν… παπάκια! Αυτοί πάλι που πιθανώς τα ξέχασαν στην μπανιέρα του σπιτιού τους, έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν το δικό τους, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας.


Κάθε συμμετέχοντας βάζει το όνομά του και έναν αριθμό κάτω από το παπάκι, έτσι ώστε να ξέρει εάν το δικό του κατάφερε εν τέλει να τερματίσει. Τα παπάκια διασχίζουν συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού, ενώ ένα βαρίδι που τοποθετείται στο σώμα τους αποτρέπει τον κίνδυνο να κολλήσουν κάπου στις όχθες ή να βρεθούν σε άλλα σημεία λόγω αέρα!


Ο διαγωνισμός συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, καθώς το θέαμα είναι εντυπωσιακό, ενώ τα βραβεία που δίνονται σε διάφορες κατηγορίες ξεπερνούν πολλές φορές το ποσό των 10.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες, λοιπόν, δεν έχουν παρά να σταθούν κατά μήκος του ποταμού… επευφημώντας την προσπάθεια της πάπιας τους, επιτυχύνοντας έτσι το ταξίδι της προς το τέρμα!


Recent Articles

,
Από το Blogger.